Klubkampioenschap 2018_2019

Hallo iedereen, 

Het klubkampioenschap kan van start gaan. Met een groep van 16 spelers, van divers allooi, strijden we dit jaar om de kroon van onze klub. Ik  hoop dat ik veel spannende partijen onder ogen krijg en dit niet noodzakelijk van mijnentwegešŸ˜. Het tempo werd naar analogie met ons LTT van vorig aangepast naar 90 min + increment van 30"/zet. In het algemeen zijn de partijen iets vroeger beĆ«indigd, wat ons meer ruimte voor analyse geeft.

Ik wens iedereen een mooi schaakjaar toe en maak er ook dit jaar een potje van.

ps de spelerslijst vind je gans onderaan deze pagina!

Paringen/rangschikking

ronde 9:

Benny leidt de tabel maar dit is echter zonder rekening te houden met de inhaalpartij die Franky nog tegen Douglas moet spelen. De kaarten liggen dus beter voor Franky Goossens om clubkampioen te worden. Het doek over het toernooi valt waarschijnlijk nog niet nu vrijdag, maar pas na de te spelen inhaalpartij. ook Franky Nolf moet nog een wedstrijd inhalen tegen Douglas.

Stellen uit: 


Ronde 8

Reeds de voorlaatste ronde van ons clubkampioenschap. Benny aan kop maar Franky moet nog twee wedstrijden afhandelen, wat hem enigszins favoriet maakt voor de eindoverwinning.

stellen uit: Benny Todts, Franky Nolf


verslag ronde 7:

Op het eerste bord had Benny weinig problemen met Bart die vroeg in de opening voor een verkeerde voortzetting koos in een open Siciliaanse stelling. (1-0).

Het tweede bord koos ervoor om de wedstrijd uit te stellen naar 22.12.18.

Franky moest het onderste uit de kan halen om en de beste verdedigende zetten te vinden op de sterk aandringende Rudy. Deze laatste spendeerde echter heel wat tijd om de goede voortzetting te vinden ewaardoor hij nhet remiseaanbod in tijdnood aanvaardde.(1/2-1/2)

Douglas had meer dan zijn handen vol met Thomas. Met een kwaliteit in deficit en een vrijpion ter compensatie streed hij echter voor wat hij waard was. Een verkeerde torenbeweging van Thomas en vrijpion kreeg gezelschap: verbonden vrijpionnen; het zou een thema kunnen zijn van een les. de pionnen waren onstopbaar en Thomas moest jammer genoeg n het zand bijten. (0-1)

Ikzelf kwam een stuk voor toen Kylian onbedacht zijn dame wegspeelde. Na de 'aanval' over de a-lijn gepareerd te hebben, was het een koud kunstje om de winst te nemen (1-0)

Ook Marc creƫerde twee centrum vrijpionnen. Na heel wat aandringen moest ook hier Ezio verlies optekenen (0-1)

Onze nestor Jacques speelde een dijk van een partij tegen Oswald. Niet schuiven dacht hij maar aanvallen. Een goed idee, het leverde hem het volle punt (0-1).

Na afwikkeling in middenspel dacht Patrick dacht te winnen in de kortste keren. Jacky dacht te verliezen in de kortse keren. Maar als een donderslag bij heldere hemel zette Jacky de koning van Patrick in schaak en jawel ook mat (1-0)

Bart speelde reeds op voorhand zijn partij tegen Dominiek. Hij offerde een stuk maar zag de juiste voortzetting niet. Verder verloor hij nog een stuk in penning waardoor de winst voor Dominiek een feit was.(0-1) Bespreking ronde 6:

Deze maal meer dan bondig na detox.

Het eerste bord wordt door afwezigheid van Douglas verschoven naar latere datum.

Benny won van Rudy die de opening niet helemaal juist speelde en misschien beter een ander plan had gekozen.(1-0)

Een toch wel verrassende overwinning van Bart. Hij versloeg zijn zwart voor het eerst binnen de jaren va ons clubkampioenschap (goe bezig Bart!).(1-0)

Mijn partij tegen Maxim behoeft geen betoog: salonremise! 51/2-1/2)

Franky won van Marc (gezien in de wondere wereld van de resultatenbriefjes)(1-0)

Thomas won na een lange schuivende partij van Dominiek. Thomas offerde een paard voor twee pionnen en tegenspel. Hij werd hiervoor beloond.(0-1)

Kylian stond rats verloren maar hij bleef vechtend achter het bord zitten. Deze strijdlust, de leeftijdsvermoeidheid van Jacques, en een snood plannetje leverde hem uiteindelijk dan toch nog winst in deze partij.(0-1)

Toen ik het bord van Oswald vs Patrick aanschouwde pleegde Patrick (ttz zijn dame) zelfmoord met als resultaat einde partij.(1-0)

Een tweede winst voor onze nieuwkomer Jacky tegen onze nieuwkomer Bart.(1-0)

Verslag ronde 5:

In het kort het verslag van de vijfde ronde zoals ik me dat nog herinner op ma 19//1. 

Op het eerste bord speelde Franky tegen Benny. Hij miste de winst in de openingsfase zodanig dat Benny zijn troepen op tijd kon reorganiseren. Remiseren was alles dat restte. (1/2-1/2).

Douglas geraakte in tijdnood tegenover Rudy die vanaf dat moment toch iets beter en actiever stond. Rudy won. (0-1) Goe bezig Rudy.

Bart kende de opening beter dan Maxim waardoor Maxim zich tevreden stelde met remise. (1/2-1/2)

Ikzelf remiseerde ook tegenover Marc in een gesloten stelling.(1/2-1/2)

Kylian bezat in het middenspel duidelijk de beste kaarten, maar toen bij een stukoffer een tussenschaak over het hoofd werd gezien, keerde het tij. Franky won (0-1)

Oswald stormde met zijn koningspionnen naar voor en creƫerde toch wat druk. Hij zette deze aanval echter niet meteen door (rocheerde eerst nog eens) wat Ezio de kans gaf om zijn stelling solide te verdedigen. Na deze consolidatie was het Ezio zijn beurt om aan te vallen. Oswald capituleerde (1-0).

Thomas wan van Patrick die naar ik me meen te herinneren iets heeft tegen torens :-). (1-0)

Dominiek won van Jacky. Hetgeen ik me er van herinner is dat als ik aan hun bord kwam de dame van Jacky via aftrekschaak werd ontfutseld. Het was dan ook maar een klein kunstje meer voor Dominiek om het laken naar zich toe te trekken. (1-0)

Zo dat is wat ik me herinner van laatste vrijdag. 

Ook zaterdag was er een randactiviteit van 'de dolle torre' Met zijn vieren (Patrick, Maxim, Magdalena en ikzelf) vertrokken we naar het 'verre' Handzame om er deel te nemen aan een kwis. na een wandeling door het Brugse ommeland bereikten we om 20:00 stipt 'the place to be'. Direct aan de slag, gezeten naast de KBSK-ers, werden ons allerlei vragen om het hoofd geslingerd wat waarschijnlijk wel eigen is aan een kwis. Verbaasd was ik hoe ik over oa. hoe goed de kennis van Maxim zijn jeugdherinneringen waren; het aantal foute party's dat Patrick en Maxim samen hebben bijgewoond; hoe weinig ikzelf wist over die zaken. Al bij al deden we het niet zo slecht. We voldeden aan onze ambitie en eindigden voor de KBSK, op de 14 de plaats over een deelnemersveld van ca 30 ploegen. 
Na de nodige prijzen in ontvangst te hebben genomen vonden we toch wel een kortere weg naar huis.
Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.

mvg, de schrijver

Verslag ronde 4

Het eerste bord speelde, door uitstel van Benny, zijn wedstrijd vooraf,. De wedstrijd werd vooraf gespeeld en volgens Benny miste hij zijn kans op winst in het middenspel en kwam hij op het laatst in tijdnoodfase nog goed weg met remise (1/2-1/2)

Op het tweede bord streden de twee Frankys en jawel hoor Franky won. Franky N. verloor een stuk vroeg in de partij, kreeg echter wel enige compensatie langs de koningsvleugel, maar de aanval werd goed gepareerd door Franky G. waarna hij tot winst afwikkelde (0-1)

Ikzelf probeerde in gelijke, complexe stelling mijn winst te halen met een vroegtijdig aanvalsmanoevre. Bart vond de juiste, logische weerlegging. Ik probeerde nog wel enkele schwindels erin te steken maar het mocht niet baten. Handjesschudden viel mij ten beurt (0-1).

Toen ik de partij van Rudy vs Dominiek voor het eerst aanschouwde (laat in de partij) stonden dame en toren gevorkt door paard. De kwaliteitswinst besliste de partij in Rudy's voordeel (1-0)

Maxim won van Thomas en Marc won va Patrick. Beide partijen kan ik me niet voor ogen brengen gezien ik ook niet meer kunnen polsen heb aan de bar.

Oswald dacht met een stuk offer een toren te winnen maar overzag de tussenzet met schaak. Hij moest dan ook met een stuk minder de strijd verder zetten. Kylian werkte de partij keurig af tot winst (1-0)

Bart speelde een vroegtijdige aanval op de gefiancheteerde koningsvleugel van Ezio. Er zat muz ek in, maar een oude rat in het vak kan ook wel noten lezen. Ezio verdedigde scherp en kroop langzaam maar zeker met materiaal winst overeind. Bart zijn pijlen waren verschoten en hij moest andermaal, na een mooie partij, de zaal zonder punten verlaten. (0-1).

Op het laatse bord kwam de nieuwkomer Jacky tegenover Jacques te zitten. Een mooi opgezette aanval op de koningsvleugel bezorgde hem de winst (1-0)

Nog even wachten op een een uitgestelde partij van de 3Ā° ronde (Jacques vs Ezio) voordat ik jullie de paring van ronde 5 kan doorsturen.

Ciao


Verslag ronde 3:

Veel te zeggen heb ik niet want de stelling op mijn eigen bord consumeerde meer als gewoonlijk mijn tijd. Toch eens proberen de zaken op een rijtje te zetten.
Op eerste bord had Franky het meer dan moeilijk tegen Rudy die de winst uit handen gaf. (1-0)
Maxim probeerde iets met Le6, wat is niet helemaal duidelijk. Duidelijk wel was dat hij nog niet gerocheerd was en dat hij daarna snel de boot in ging (1-0)
Een magistrale partij van Benny, of een blunder van Franky. Wie gaat het zeggen. Zeker is dat Franky op eigen terrein van het bord werd geveegd. (0-1)
Dominiek, ja hij speel ook mee :-), kwam ietwat raar uit de opening maar vond tegenspel door een stukoffer. Hij behield zijn dame tegenover twee torens en een paard. Ik moest nog vechten tot het bittere einde om de winst te verzilveren (0-1)
De wedstrijd van Bart tegen Patrick en deze van Kylian vs Marc heb ik niet voor ogen. Het resultaat was respectievelijk 0-1 en 1 - 0.
Op het laatste bord speelde Bart terug een dijk van een partij. Thomas kon echter het verschil maken toen zijn twee centrumpionnen in opmars kwamen. De druk werd onhoudbaar en Bart moest in het zand bijten (1-0)

Zo nog twee partijen te spelen waarna de paring voor ronde 4 snel zal volgen.

Grtz

Verslag ronde 2:

A full house. iedereen was gisteren ozo ed p de afspraak wat me ten zeerste verheugd. 

Op het eerste bord mocht ik hetzelf opnemen tegen Franky. Na een opening in het gesloten siciliaans besliste ik koppig om niet te rocheren en te gaan voor de aanval. Deze aanval werd vakkundig van de tafel gevegd door Francky waardoor de partij  zo goed als verloren was (0-1)

Douglas had een serieuze kluif aan ons jeugdig talent Kylian. Deze laatse verspeelde de open winstkansen tijdens een toreneindspel die Douglas toch iets beter kende. (0-1)

Benny gaf Oswald weinig kans op aanvallen. Verdedigen giing hem ook al niet te goed en na een mooie combinatie gooide Oswald de handdoek in de ring. (1-0)

Thomas bood stevig weerstand tegen Rudy die over gans de partij iets meer ruimte op het bord had. Dit laatste werd de doodsteek voor Thomas. (1-0).

Maxim nam al vroeg in de partij een kwaliteit voorsprong wat voldoende was om het eindspel in zijn voordeel te beslissen (0-1)

Ook Bart kwam al vroeg een stuk voor te staan. Jacques balde nog stevig zijn socialistische vuist maar dit mocht in deze constellatie niet baten (1-0)

Onze nieuweliing Bart kwam een stuk voor tegen Patrick. Tijdens het verder verloop van de partij kreeg Bart echter zijn stukken niet ontwikkeld, wat des te beter lukte voor Patrick. De drukte op de koningsstelling nam gestaag toe wat uiteindelijke tot mat leidde.

So far de tweede ronde. Vergeet jullie niet in te schrijven voor de Souper en keep in mind dat er volgende vrijdag de simultaan van Daniel Dardha plaatsvindt.

Ik wens jullie een zonnig weekend en tot schrijfs!

Reeds in voorhand werd de wedstrijd Benny vs Thomas gespeeld. Volgens Benny bood Thomas heel wat weerstand maar die moest toch de duimen legen op het eind van de partij.(0-1)

Franky speelde Bart langzaam maar zeker van het bord.(1-0)

Maxim probeerde en probeerde, maar telkens wist Marc de juiste voortzetting te kiezen. De stelling brokkelde langzaam af met remise als resultaat. (1/2-1/2)

Oswald klooide met te weinig power op de koningsvleugel van Rudy. Deze maakte van de gelegenheid gebruik om met een stuk meer uit de pseudoaanval te komen. Hij wikkelde vervolgens gemakkelijk af naar winst (0-1).

Een mooie prestatie van onze nieuwkomer Bart. Hij speelde meer dan behoorlijk en had zowaar kansen tegen de routinier Douglas. Dit totdat het paard van Douglas in de koningsstelling ging wandelen van Bart en gans de stelling hypothekeerde. De druk werd te groot en Bart moest verlies neertekenen. (1-0)

Mijn partij tegen Jacques liep goed totdat een winnend plan moest worden gevonden. Jacques begon beton te gieten en het duurde toch nog een hele poos totdat ik de barsten zag. De druk werd steeds groter en het uur steeds later. Jacques overzag een aftrekschaak op de dame en einde partij (0-1)

Een mooie combinatie met toenemende druk op f2 bezorgde Kylian een kwaliteitswinst. Ezio weerde zich nog dapper met het loperpaar maar laatst eindelijk toonde Kylian dat de toren toch iets meer waard is dan een loper. (0-1)

Nog een partij te spelen waarna ik zo snel mogelijk jullie tegenstander voor ronde 2 bekendmaak.

Ciao

stellen uit: