Wat brengen we

De website moet fungeren als veilige haven voor onze leden die bij hun bezoek op een aangename manier zullen worden ingelicht over het reilen en zeilen van hun club. Het is dan ook de bedoeling om onze leden en andere schaakliefhebbers via deze website te informeren en te amuseren over het schaakgebeuren in en rondom onze club.

Het is niet veel maar wel goed wat we te bieden hebben. In een zeer amicale sfeer brengen we jullie per jaar twee toernooien t.t.z. het clubkampioenschap en het Lentetoernooi, dit aangevuld met de westvlaamse interclub zorgt voor een volledig jaarprogramma.

Alle specificaties omtrent speeldata, deelname, resultaten, en paringen worden zo snel als mogelijk via deze site geventileerd.

Wie zijn we

Schaakkring Dolle Torre is gegroeid in de schoot van schaakkring Gazel wat ontstond onder de vleugels van het bedrijf "EBES" een elektiricteits- en gasmaatschappij in de jaren 1955 - 1960 onder impuls van de heer Marcel Van den Hende burgerlijk ingenieur in de gasdienst. Onder de bekwame leiding van Herman Thienpondt raakte deze club alom bekend in en buiten Vlaanderen. Na zijn spijtig overlijden in 2007 werd er tijdens een ledenvergadering beslist dat "Schaakkring Gazel" moest blijven voortbestaan wat de kameraadschappelijke geest van de vereniging onderstreept. Na enkel jaren met wisselend voorzitterschap wordt de knoop met "Electrabel" definitief doorgehakt met de geboorte van

SK DOLLE TORRE

                                                                        Bis vincit, qui se vincit in victoria